Всеки отговорен водач на лек автомобил, мотор, мотопед или товарна кола, трябва да има в телефона си номер на фирма за пътна помощ, която да му е под ръка в случай на аварии или пътнотранспортни произшествия. Има моменти на пътя, в които няма кой да ви помогне, а това води до паника, негативен стрес, а и до куп предпоставки за още по-големи неприятности.

По-долу ви даваме шест основателни причини, да запишете телефонния номер на пътна помощ, за да се чувствате по-спокойни, когато шофирате във вашия град или извън него. Прочетете написаното много внимателно и си извадете правилните изводи от тази статия.

1 – Повреда в колата или мотора. Най-честата причина за повикване на пътна помощ, е проблем с колата, мотора, мотопеда или скутера. Авариралото превозно средство не може да продължи по пътя си, и трябва да се появи някой, който да го закара до близкия сервиз или до посочен от шофьора адрес. Ето за това, е наложително да имате под ръка добър партньор.

2 – Пътнотранспортно произшествие. За съжаление може да станете жертва на пътен инцидент. Дай боже всичко с вашето здравословно състояние да е наред. От друга гледна точка, винаги имате възможност да потърсите съдействие от фирма, тип ала Пътна помощ 24, която да премахне катастрофиралото возило от пътя и да го транспортира за спешен ремонт.

3 – Спукани гуми на пътя. Някои фирми предлагащи помощ на пътя, могат да ви съдействат за смяна на губи или най-малкото да превозят транспортното средство до най-близкото място за смяна на губи. В много от случаите специалистите предлагат напомпване на гумите, поставяне на резервна гума и така нататък. И в това отношение е добре да имате качествено съдействие.

4 – Репатрак до КАТ. Много от най-известните оператори за пътна помощ предлагат услугата репатриране на автомобили и мотори нов внос до КАТ в София и други точки на страната. По този начин ще направите бърза регистрация на превозното средство, и ще можете да го управлявате в страната. Това е и една от най-търсените услуги в България към днешна дата.

5 – Подаване на ток. Имайте предвид, че пътната помощ не цели да вземе парите ви, а иска да ви помогне максимално добре. Така например, ако вашият автомобил се нуждае от подаване на ток, то фирмата, която сте повикали може да направи това за вас. Естествено, ще дължите такса за услугата, но пък ще бъдете спокойни, че състоянието на возилото ви е нормално.

6 – Морална подкрепа. Наистина е тежко, когато автомобилът или моторът аварират. Водачите често не знаят къде се намират и са крайно афектирани. В тези моменти екипите на пътна помощ правят всичко възможно, за да внесат необходимата доза спокойствие за шофьорите. Това е и последната, но не и по важност причина да имате телефонния номер на пътна помощ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.